خواص سویا

سویا یکی از بهترین حبوبات در میان انواع حبوبات به شمار می آید. این حبوبات در میان دیگر فرآورده های گیاهی دارای بالاترین میزان پروتیئن می باشد. در واقع 40 درصد سویا را پروتئین تشکیل می دهد. بنابراین یکی از بهترین جایگزین های پروتیئن های حیوانی است. در این مطلب با خواص سویا و فایده های متفاوت آن بیشتر آشنا می شویم.

خواص سویا این حبوبات پر پروتئین

خواص سویا

سویا تنها غذای گیاهی است که حاوی همه ی انواع پروتئین ها و اسیدهای آمینه ضروری می باشد. از این حبوبات پر خاصیت انواع فرآورده های گیاهی تولید می شود. آرد سویا، شیر سویا و پنیر آن از جمله شناخته شده ترین فرآورده های تهیه شده از دانه های سویا می باشند.خواص دانه سویا و فایده های متفاوت و با ارزش آن ناشی از ریز مغذی هایی است که در آن وجود دارد. در ادامه به شرح هر یک از این ریز مغذی ها و خاصیت های سویا ناشی از آن ها می پردازیم.

پروتئین ها در سویا

سویا غنی ترین منبع گیاهی تامین پروتئین است. پروتئین های موجود در این حبوبات بالاترین کیفیت را دارند. به طوری که کیفیت آن با کیفیت پروتئین های موجود در منابع حیوانی مانند شیر و گوشت برابری می کند. به همین دلیل یکی از مهمترین خواص سویا, تامین پروتئین مورد نیاز بدن می باشد.

ریزمغذی های مهم در دانه های سویا

چربی ها در سویا

دانه های سویا, سرشار از انواع چربی است. اغلب حبوبات ها به جز بادام زمینی حاوی 2 تا 14 درصد چربی است. این در حالی است که 19 درصد دانه های سویا را چربی تشکیل می دهد. با این وجود بسیاری از این چربی ها اشباع نشده و مفید هستند. اسید لینولنیک و اسید چرب امگا 3 از جمله چربی های اشباع نشده سویا به شمار می روند. امگا 3 یکی از سالم ترین چربی ها شناخته شده است. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان ها از جمله مهترین خواص سویا ناشی از امگا 3 می باشد. از روغن سویا می توان در طبخ غذاها استفاده نمود.

خواص روغن سویا

فیبرهای خوراکی در دانه های سویا

فیبر یکی دیگر از مهمترین مواد مغذی موجود در دانه های سویا محسوب می شود. این مواد مغذی فواید بسیاری برای بدن دارد. یکی از مهمترین خواص سویا ناشی از فیبر, بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. بنابراین از این حبوبات می توان جهت رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست و … استفاده نمود. با این وجود برخی از فرآورده های تهیه شده از دانه های سویا مانند شیر سویا فیبر بسیار کمی دارند.

کلسیم در دانه های سویا

غذاهای تهیه شده با سویا از عالی ترین منابع کلسیم در مقایسه با دیگر حبوبات ها هستند. با این وجود مقدار این ماده معدنی در فرآورده های سویا متفاوت است. به عنوان مثال شیر سویا غنی شده با کلسیم غالبا شامل 200 تا 300 میلی گرم کلسیم در هر وعده می باشد و یک مقدار خوبی ویتامین D دارد. از جمله خواص دانه سویا ناشی از کلسیم می توان به تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان اشاره کرد.

فواید شیر سویا برای بدنسازی

سویا غنی از آهن

یکی دیگر از مهمترین ریز مغذی ها در سویا, آهن می باشد. آهن یکی از مواد مهم موجود در خون است که برای بسیاری از عملکردهای مهم در بدن ضروری است. این ماده معدنی به ویژه برای زنان بسیار مفید است. کمبود آهن در بدن موجب کم خونی و دیگر بیماری ها می شود. بنابراین توصیه می شود به منظور تامین آهن مورد نیاز بدن, از مواد غذایی طبیعی مانند عدس و دانه های سویا استفاده شود. علاوه بر آهن, سویا سرشار از ویتامین های گروه ب است. نیاسین، پیریدوکسین و فولاسین از جمله این ویتامین ها می باشند.

فواید سویا برای بدنسازی

سویا حاوی ترکیباتی به نام فیتواستروژن است که عمدتا نسخه گیاهی از هورمون جنسی زنانه به شمار می رود. شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد سویا جریان خون و میزان هورمون های رشد را افزایش می دهد. این هورمون در رشد عضلات و توده استخوانی در زنان و مردان تاثیر گذار است. به علاوه از آن جایی که این حبوبات سرشار از ریز مغذی ها مانند پروتیئن ها است می تواند نیاز بدن در هنگام ورزش را تامین سازد. بنابراین یکی از مهمترین خواص و فواید سویا, تقویت عضلات و ماهیچه ها به ویژه برای بدنسازان می باشد. به طوری که مصرف این حبوبات قبل و بعد از تمرینات ورزشی تاثیر زیادی در بازدهی عملکردهای ورزشی دارد. 

بیماری های قابل درمان با سویا

مزایای سویا برای پوست- مو و زیبایی

  • مرطوب کننده پوست
  • جوان کننده پوست
  • تامین ویتامین های مورد نیاز پوست ماند ویتامین E
  • تقویت کننده ناخن
  • درخشان کننده مو

مزایای سویا برای پوست و مو و زیبایی

سویا فواید بسیاری برای بدن دارد. حفظ سلامت قلب, پیشگیری از بسیاری سرطان ها, افزایش و کاهش وزن و افزایش سوخت و ساز بدن از دیگر خواص سویا برای سلامتی می باشند. بنابراین توصیه می شود از این حبوبات با ارزش در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

خواص پودر سنجد و مهمترین مزایای دارویی و درمانی آن

در این مقاله می خواهیم به خواص پودر سنجد بپردازیم. سنجد طبعی سرد و خشک دارد و غضروف ساز بو…