ارزش غذایی عدس

عدس یکی از منابع اصلی غذایی به شمار می رود. اگرچه این حبوبات سرشار از پتاسیم، کلسیم، روی، نیاسین و ویتامین K می باشد با این حال منابع غنی از فیبر, پروتئین بدون چربی، فولات و آهن محسوب می شود. تحقیقات بسیاری نشان داده است مصرف مواد غذایی مغذی مانند عدس در برنامه غذایی می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهد. در ادامه با فواید درمانی و خواص عدس بیشتر آشنا می شویم.

فواید درمانی و خواص عدس و بررسی ارزش غذایی آن

مزایا و فواید عدسی

عدس نه تنها یکی از قدیمی ترین حبوبات ها در تاریخ محسوب می شود, یکی از ساده ترین و پر خواص ترین حبوبات ها جهت آماده سازی نیز به شمار می رود چرا که این حبوبات نیاز به خیساندن برای مدت طولانی ندارد. در میان غذاهای ایرانی ها, عدس بسیار کاربرد دارد. عدسی یکی از محبوب ترین این غذاها است. در ادامه فواید درمانی و مهمترین خواص عدس را بررسی می کنیم.

عدس کلسترول خون را کاهش می دهد؟

از آن جایی که عدس حاوی سطح بالایی از فیبرهای محلول می باشد, به کاهش کلسترول خون کمک می کند. کاهش سطح کلسترول در خون توسط تمیز نگه داشتن شریان ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. از این رو یکی از مهمترین خواص عدس, پیشگیری و درمان ناراحتی های قلبی و مغزی است.

خواص عدس برای قلب

مطالعات متعددی نشان داده اند که مصرف غذاهای پر فیبر مانند عدس خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین عدس یک منبع بزرگ از فولات و منیزیم است, که این دو ماده معدنی مواد بزرگی برای کمک به سلامت قلب محسوب می شوند. فولات سطوح هموسیستئین در بدن را کاهش می دهد. هموسیستئین یک عامل خطر جدی برای بیماری های قلبی به شمار می آید. منیزیم موجب بهبود جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی در سراسر بدن می شود. بررسی ها نشان داده است سطح پایین منزیم در بدن با بیماری های قلبی در ارتباط است. از این رو خوردن عدس موجب سلامتی و شادی قلب می شود.

فواید و مزایای عدس برای دستگاه گوارش

از جمله موثرترین خواص عدس می توان به سلامت دستگاه گوارش اشاره کرد. فیبر نامحلول پیدا شده در دانه ها از جمله دانه های عدس می توانند به جلوگیری از یبوست و سایر اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و بیماری های روده کمک کنند. دستگاه گوارش یکی از مهمترین ارگان های بدن به شمار می رود که سلامتی آن موجب سلامتی عمومی بدن می شود.

عدس می تواند قند خون را تثبیت کند؟

خواص عدس

فیبر موجود در عدس علاوه بر سلامت گوارش, فواید بسیاری برای سلامتی دارد. از جمله ی این فواید می توان به کاهش سرعت هضم و تثبیت سطح قند خون اشاره کرد. این خاصیت عدس می تواند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت، مقاوم به انسولین یا هیپوگلیسمی مفید باشد. از این رو مصرف عدس به این افراد توصیه می شود.

پروتئین های موجود در عدس چه مزایایی دارند؟

در میان تمام حبوبات ها و آجیل ها, عدس سومین رتبه از نظر میزان پروتئین را دارد. 26 درصد از کالری عدس به پروتئین موجود در آن نسبت داده می شود. از آن جایی که این پروتئین ها گیاهی می باشند, برای افرادی که از رژیم غذایی گیاهی استفاده می کنند, بسیار مفید است. همچنین افرادی که به هر دلیل نمی توانند از پروتیئن های حیوانی استفاده نمایند, عدس منبع خوبی از پروتئین برای آن ها می باشد. پروتیئن های گیاهی یکی از سالم ترین پروتیئن ها به شمار می روند.

تاثیر عدس در افزایش سطح انرژی

از آن جایی که عدس منبع خوبی از آهن به شمار می رود, یکی از مهمترین خواص آن افزایش سطح انرژی بدن می باشد. در واقع آهن موجود در عدس اکسیژن را در سراسر بدن منتقل می کند و کلید تولید انرژی و متابولیسم محسوب می شود. بنابراین به افرادی ورزشکار و کسانی که فعالیت بدنی زیادی دارند توصیه می شود از این حبوبات در برنامه غذایی خود استفاده نمایند.

عدس موجب کاهش وزن و لاغری می شود

اگرچه عدس سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها است با این حال این حبوبات جزء حبوبات های کم کالری به شمار می رود و تقریبا هیچ گونه چربی در آن وجود ندارد. بنابراین گزینه مناسبی برای افرادی است که قصد لاغری و کاهش وزن دارند. یک فنجان عدس پخته شده تنها حاوی حدود 230 کالری است که موجب افزایش احساس سیری در فرد می شود.

ارزش غذایی عدس

خواص عدس

یک فنجان عدس پخته شده حاوی 230 کالری, 18 گرم پروتئین, 1 گرم چربی و 40 گرم از کربوهیدرات ها است. همین مقدار عدس می تواند 90 درصد از نیاز روزانه به فولات, 37 درصد نیاز روزانه به آهن, 49 درصد از نیاز روزانه به منگنز, 36 درصد از نیاز روزانه به فسفر, 22 درصد از نیاز روزانه به تیامین, 21 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم و 18 درصد از نیاز روزانه به ویتامین B6 را برای بدن فراهم کند.

با توجه به موارد بیان شده, خواص عدس بی شمار است و با این حبوبات می توان از بسیاری بیماری ها پیشگیری نمود. بیماری های بسیاری وجود دارند که عدس در درمان آن ها بسیار موثر است و در بهبود آن ها کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

خواص پودر سنجد و مهمترین مزایای دارویی و درمانی آن

در این مقاله می خواهیم به خواص پودر سنجد بپردازیم. سنجد طبعی سرد و خشک دارد و غضروف ساز بو…