مهمترین خاصیت های ریواس

ریواس یکی از سبزی های پرخاصیت و مفید برای سلامتی است که متاسفانه شاید افرادی کمی درباره خواص این سبزی آگاهی کامل داشته باشند. این سبزی با بسیاری از مواد غذایی سازگار است, از این رو مصرف آن با اغلب مواد غذایی مشکلی ایجاد نمی کند. در این مطلب به خواص ریواس می پردازیم.

درباره خواص ریواس چه می دانید؟

خواص ریواس

مواد مغذی موجود در ریواس خام, پخته شده و یا منجد شده متفاوت است. در واقع مواد مغذی موجود در این سبزی با تغییر دمایی, تغییر می کند. به عنوان مثال یک فنجان ریواس که معمولا 122 تا 240 گرم وزن دارد, بین 26 تا 278 کالری ممکن است داشته باشد. این در حالی است که همین مقدار ریواس شامل 6 تا 75 گرم کربوهیدرات و 1 تا 69 گرم قند است. تمام این مقادیر بسته به طبخ و مصرف ریواس می باشد. یکی از مهمترین خواص ریواس, داشتن فیبرهای غذایی است. همچین این سبزی برای از بین بردن تب و تورم نیز مفید است.

ریواس انواع مختلفی دارد. این سبزی جزء سبزیجات کم کالری محسوب می شود. 100 گرم از ساقه ی برگ تازه این سبزی تنها 21 کالری دارد. با این حال ریواس سرشار از مواد مغذی حیاتی مانند فیبرهای غذایی, آنتی اکسیدان های پلی فنول و مواد معدنی و ویتامین ها بوده و هیچ گونه چربی اشباع یا کلسترول ندارد. از این رو در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است. در ادامه تمامی خواص ریواس و فواید درمانی آن شرح داده می شود.

اثرات ریواس در کاهش وزن چیست؟

فایده ریواس در کاهش وزن

از آن جایی که ریواس یکی از سبزیجات دارای کالری پایین است مصرف آن اغلب به افرادی که در حال کاهش وزن هستند, توصیه می شود. این خواص ریواس ناشی از ترکیبات آلی موجود در آن است که موجب افزایش سوخت و ساز بدن و سوختن چربی بیشتر می شود. در نتیجه وزن به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

خواص ریواس در درمان بیماری های قلبی و عروقی کدام است؟

خواص ریواس

از آن جایی که ریواس فاقد چربی و کلسترول می باشد, برای حفظ سلامت قلب و عروق موثر است. به دلیل وجود فیبر در این سبزی, ریواس موجب افزایش سطح چربی خوب (HDL) در خون می شود. این مسئله موجب زدودن کلسترول اضافی از دیواره های رگ های خونی و عروق می گردد. به علاوه این سبزی حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و از این رو موجب پیشگیری بسیاری از بیماری های خطرناک قلبی و عروقی می شود.

ریواس برای دستگاه گوارش چه فوایدی دارد؟

فواید ریواس برای گوارش

دستگاه گوارش نقش بسیار بزرگی در سلامتی عمومی بدن ایفا می کند. بنابراین حفظ سلامتی این دستگاه بسیار مهم است. میزان بالای فیبر یافت شده در ریواس می تواند به سلامتی دستگاه گوارش کمک کند. این مسئله با حجیم کردن مدفوع و حرکات روده صاف و منظم ایجاد می شود. در طب سنتی ریواس برای درمان یبوست کاربرد داشت. امروزه مطالعات نشان داده است این سبزی جهت پیشگیری از یک طیف گسترده ای اختلالات گوارشی جدی تر از جمله نفخ، دل درد و حتی سرطان روده بزرگ مفید است. 

ریواس جهت درمان بیماری آلزایمر مفید است؟

بیماری آلزایمر و ریواس

یکی از برجسته ترین ویتامین های موجود در ریواس مانند سبزی جعفری, ویتامین K می باشد. اگرچه این ویتامین ممکن است مثل برخی از ویتامین ها شناخته شده نباشد, با این حال نقش مهمی در مغز و سلامت عصبی ایفا می کند. ویتامین K می تواند از اکسیداسیون سلول های مغزی جلوگیری و موجب تحریک فعالیت های شناختی شود. در نتیجه برای به تاخیر انداختن و یا حتی جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر بسیاری مفید است.

سلامتی استخوان ها با ریواس

خواص ریواس

یکی از مهمترین خواص ریواس حفظ سلامت استخوان ها می باشد. این خاصیت ریواس ناشی از ویتامین K در آن است. در واقع این ویتامین علاوه بر محافظت مغز از انحطاط عصبی موجب ارتقاء فعالیت های اتوتروف می شود. به این معنی که این ویتامین به همراه سایر مواد معدنی موجود در ریواس مانند کلسیم موجب تحریک رشد و ترمیم استخوان ها می شود. بنابراین به همه ی افراد توصیه می شود از این سبزی در برنامه غذایی خود استفاده نمایند تا از بسیاری بیماری های مرتبط با استخوان پیشگیری شود.

پیشگیری از سرطان ها با ریواس

خواص ریواس

امروزه مطالعات جدی تری بر روی آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات صورت می گیرد. دلیل این مسئله این است که این مواد توانایی بسیاری در خنثی کردن آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در سراسر بدن دارند. رادیکال های آزاد فرآورده های جانبی از متابولیسم سلولی است که می تواند موجب جهش و یا از بین رفتن سلول های سالم و در نتیجه منجر به انواع سرطان ها و یا دیگر بیماری های مزمن شود. ریواس منبع خوبی از بتاکاروتن و دیگر ترکیبات پلی فنولی مانند لوتئین و زیگزانتین است که مشابه با ویتامین A عمل می کنند و موجب محافظت از پوست و چشم در برابر اثرات رادیکال های آزاد می شوند. همچنین دریافت مقادیر مناسب از آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی می تواند در به تاخیر انداختن پیری زودرس، آب مروارید، بیماری دژنراسیون ماکولا و چین و چروک کمک کند. به علاوه ترکیبات پلی فنولی در پیشگیری از سرطان های دهان و ریه موثر می باشند.

خواص ریواس برای گردش خون در بدن چیست؟

مقادیر اندک مس و آهن یافت شده در ریواس برای تحریک تولید سلول های جدید قرمز خون, افزایش تعداد کل RBC در بدنافزایش اکسیژن مناطق ضروری بدن و در نتیجه بهبود عملکرد آنها و افزایش سوخت و ساز بدن کافی است.

با توجه به خواص ریواس, این سبزی فواید زیادی برای سلامتی دارد. با این حال در صورتی که فرد دارای مشکلات خاص گوارشی می باشد, باید تحت نظر پزشک و با مشورت با او از این سبزی استفاده کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

مهمترین خواص میوه پرتقال و مزایای خوردن این میوه محبوب

میوه پرتقال دارای گونه های مختلفی است که در شهرهای مختلف ایران از جمله شهرهای شمال ایران، …