انگور فرنگی و یا خارتوت به شکل درختچه در ایران موجود است. برگ های این گیاه معطر و بر روی شاخه های بلند به صورت یک در میان جفت و یا خوشه بیرون می آیند. گل های آن زرد کم رنگ و در بعضی سفید مایل به سبز می باشد که از محور خوشه ها آویزان است و بعد به میوه های ارغوانی انگور تبدیل می شود. قسمت های قابل استفاده این گیاه میوه، جوانه، برگ و روغن آن می باشد. برای آشنایی با خواص انگور فرنگی در ادامه همراه ما باشید.
ما در مطالب قبلی درباره خواص انگور و خواص شیره انگور مطلب نوشته و به اشتراک گذاشته ایم. در این مقاله به بررسی خواص و فواید انگور فرنگی میپردازیم.
آشنایی با خواص انگور فرنگی:
طبع انگور فرنگی سرد و خشک است و از آن به شکل دم کرده، جوشانده و روغن می توان استفاده نمود.
از جمله خواص درمانی انگور فرنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ضد التهاب
- ضد ویروس
- تسکین دهنده درد گلو
- بند آورنده خونریزی لثه
- درمان ورم لوزه
- درمان واریس
- خاصیت ملین و مسهل دارد و یبوست را رفع می کند
- بهبود جریان گردش خون در مویرگ ها
- کنترل التهاب در بیماری های همچون ام اس، روماتوئید و آرتریت
- درمان میگرن
- انگور فرنگی دارای مقدار فراوانی ویتامین ث می باشد
- استفاده از این میوه در پیشگیری از سرماخوردگی و درمان عفونت گلوی کودکان مفید است
- انگور فرنگی خنک کننده است
- انگور فرنگی خاصیت مسکنی دارد
- پوست و گوشت انگور فرنگی خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد
- برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و عروقی مفید است
- دم کرده انگور فرنگی از بروز سکته جلوگیری می کند و رقیق کننده خون به حساب می آید
- دم کرده برگ این گیاه سیاه سرفه و سرفه های سخت را درمان می کند
- تقویت کننده بدن در برابر بیماری های ویروسی همچون تبخال، آنفولانزا و سرماخوردگی است
- این میوه به علت داشتن پکارین ضد اسهال است
و از جمله مضرات این میوه باید به این مسئله اشاره کرد که اشخاصی که دچار ناراحتی های معده و روده هستند نباید از دم کرده این میوه استفاده کنند.
مصرف بیش از اندازه و خودسرانه این میوه با داروهای شیمیایی توصیه نمی شود. زیاده روی در خوردن این میوه اختلالاتی را به وجود می آورد.