
خواص میوه جات
میوه سپستان را بعد از خشک شدن به بازار عرضه می کنند و یا از میوه نارس و کال آن برای درست کردن ترشی استفاده می شود. میوه رسیده را به شکل دم کرده به مصرف می رسانند که از 5 تا 30 عدد بسته به نیاز دارویی متفاوت است. برای آشنایی با خواص سپستان در ادامه این مطلب همگام با ما باشید.
آشنایی و معرفی خواص سپستان:
طبیعت میوه سپستان معتدل و متمایل به تر می باشد و خواص آن به شرح زیر است:
- از میوه، برگ و ریشه این گیاه می توان برای درمان گلو درد، سرماخوردگی و مشکلات سوء هاضمه استفاده کرد.
- از جوشانده درخت سپستان می توان برای کاهش تب و سوء هاضمه کمک گرفت.
- میوه درخت سپستان از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است.
- محافظت از کبد از جمله خواص سپستان به شمار می آید.
- ویتامین موجود در میوه رسیده این درخت برای رشد مو بسیار مفید است.
- از قدیم الایام سپستان را به همراه تخم مرو، دانه بارهنگ (خواص دانه بارهنگ) و به دانه که دارای خواص موسیلاژ هستند با نام چهار تخمه برای درمان سرفه و نرم کردن سینه مصرف می کردند.
- با استفاده از سپستان می توان گرفتگی صدا را برطرف نمود.
- برای کاهش فشار خون از سپستان استفاده کنید.
- دم کرده سپستان را برای کاهش سرفه و برطرف نمودن تشنگی مورد مصرف قرار می دهند.
- برای بیماران ریوی و طحال می توان از میوه این درخت تجویز نمود.
- از پودر دانه این گیاه برای درمان بیماری های قارچی استفاده می شود.
- برای بهبود زخم ها نیز می توان از برگ درخت سپستان بهره گرفت.
- برای بند آوردن و قطع اسهال می توان به خوردن جوشانده سپستان اکتفا کرد.
- برای از بین بردن قولنج روده ها می توان از عصاره پوست درخت سپستان بهره گرفت.
- از دیگر مزایای سپستان درمان دردهای قفسه سینه و زخم گلو می باشد.
در نظر داشته باشید که مصرف بیش از اندازه سپستان برای معده مضر بوده و کبد را ضعیف می کند و اشخاصی که سر مزاج هستند باید سپستان را به همراه برگ گل سرخ و دیگران در کنار عناب (خواص عناب) استفاده کنند.