
لیمو عمانی یا امانی نوعی دیگر از لیمو ترش هاست که درخت آن شبیه به درخت نارنج می باشد. رنگ لیمو عمانی تازه به خردلی می زند و آنقدر ترش است که نمی توان آن را مورد مصرف قرار داد به همین دلیل برای بهره مندی از خواص لیمو عمانی آن را خشک می کنند و به عنوان چاشنی و طعم دهنده در غذا می ریزند.
ما در مقاله های گذشته از خواص لیمو ترش و خواص به لیمو نوشته ایم و در این مقاله به فواید لیمو امانی اشاره می کنیم.
خواص لیمو عمانی:
برای مزه دار کردن بسیاری از خورشت ها از لیمو عمانی به عنوان چاشنی استفاده می کنند و برای اینکه خواص لیمو عمانی و طعم و عطر آن وارد غذا بشود یا لیمو را سوراخ می کنند، یا می شکنند و یا به صورت پودر در غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
- لیمو عمانی از اسید سیتریک، فلانوئیدها، ترکیبات تلخ، املاح، ویتامین ها الخصوص ویتامین C و مواد فرار تشکیل شده است.
- از خواص لیمو عمانی سرشار از کلسیم و پتاسیم بودن آن است و ویتامین C موجود در آن از سایر مرکبات بیشتر است.
- برای کاهش چربی خون و فشار خون بالا از خواص لیمو عمانی بهره می گیرند.
- از دم کرده لیمو عمانی و عسل برای ثابت نگه داشتن سطح فشار خون استفاده می کنند.
- برای کاهش فشار خون می توان لیمو عمانی را به همراه گل گاو زبان دم کرد و نوشید.
- لیمو عمانی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان یک ضد سرطان شناخته شده است و می تواند در دفع مواد صفراوی موثر باشد.
- طب سنتی در مورد خواص لیمو عمانی می گوید که خنک کننده و اشتها آور است، معده را ضدعفونی می کند و ضد نفخ می باشد، کمبود ویتامین C در بدن را برطرف می کند، تسکین دهنده سردرد است و سرفه و سرماخوردگی را التیام می بخشد.
توصیه هایی که باید در هنگام مصرف لیمو عمانی رعایت کنید:
برای استفاده از هر میوه و سبزی و مواد غذایی باید راه های اصولی آن را مد نظر قرار داد تا هم از همه فواید آنها بتوان بهره مند شد و هم با مصرف اشتباه به بدن ضرر و زیان نرسانیم.
- لیمو عمانی به دلیل تبخیر شدن در برار هوا کمی تلخ مزه است، برای اینکه این تلخی به غذایتان سرایت نکند باید قبل از آنکه در غذا استفاده کنید، دانه هایش را خارج نمایید.
- وقتی لیمو عمانی را به صورت درسته در خورشت می اندازید، تمام چربی خورش در آن تجمع پیدا می کند پس از خوردن آن پرهیز کنید.
- برای تهیه لیمو عمانی ایرانی بهترین آنها لیموهایی هستند که در جنوب و جنوب شرقی ایران تولید می شوند.
- عطر و طعم لیمو عمانی فرار است، برای نگهداری آن را در ظرفی سر بسته و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
- استفاده به اندازه از لیمو عمانی در غذا می تواند مصرف نمک را به حداقل برساند.
- لیمو عمانی ای که در آفتاب خشک شده باشد به رنگ زرد و قهوه ای و مغز داخلش سیاه است.
راه تهیه لیمو عمانی خشک از لیموی تازه:
لیموی تازه را بشویید و بعد کاملا خشکش کنید و درون یک سینی در برابر نور مستقیم آفتاب قرار دهید. تا سه ساعت اول باید مدام لیمو ها را زیر و رو کنید تا آفتاب به تمام نقاط آن برسد و بعد از گذشت این تایم، لیموها را چهار تا پنج روز بگذارید زیر نور آفتاب بمانند تا کاملا خشک شوند.
توصیه های بهداشتی:
از خرید لیمو عمانی هایی که به صورت رو باز و فله ای هستند به دلیل اینکه به صورت سنتی خشک شده است و مکان مناسبی برای تجمع میکروب ها بوده است بپرهیزید.
در غذاهایتان از این لیموی خوش عطر و طعم استفاده کنید و از خاصیت های آن بهره ببرید. استفاده از آنچه در دامن مادر طبیعت برای بشر گذاشته شده است بهترین راه کمک به سلامتی و تندرستی می باشد.