خاویار تخم ماهیان خاویاری است و از انواع مواد غذایی با ارزش بسیار زیاد است و جزء گران ترین غذاهای جهان به شمار می رود. خاویار دارای خواص دارویی بسیار زیادی برای سلامت بدن است. دریای خزر ایران به عنوان بزرگ ترین منبع ماهی خاویار در جهان محسوب می شود و بیش از 93 درصد از ماهی های خاویار جهان توسط دریای خزر تامین می شود. در ادامه این مطلب شما را با انواع خواص خاویار آشنا می کنیم.
چهار نوع اصلی از ماهی های خاویار وجود دارد که عبارتند از : فیل ماهی و چالباش (تاس ماهی روسی ) و قره برون (تاس ماهی ایرانی ) و ماهی شیب و ماهی سوروگا ( اوزون برون ). خاویار از تخمدان ماهی ماده بدست می آید و جزء مواد غذایی انرژی زا است. این ماده غذایی فاسد شدنی است و باید شما آن را تا زمان مصرف در درون یخچال نگهداری کنید پس بهتر است از خاویار پاستوریزه استفاده کنید. در این بخش انواع خواص خاویار را در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار داده ایم.
بررسی خواص خاویار
خاویار جزء مواد غذایی خوش طعم و خوشایند با خواص درمانی فراوان است و پروتئین موجود در این ماده غذایی پر ارزش متشکل از اسیدهای آمینه و آرزین و هیستامین و ایزولوسین و لیزین و میتونین است. چربی های موجود در خاویار نیز به دو دسته تقسیم می شود که 25 درصد از این چربی کلسترول و 75 درصد از آن را لستین تشکیل می دهد.
خاصیت های مهم خاویار برای بدن
- خاویار دارای مقدار زیادی امگا 3 و فسفر است.
- ویتامین های A , C, D , B2 , B6 , B12 بدن را تامین می کند.
- به بدن شما انرژی بسیار زیادی می دهد.
- با خوردن خاویار می توانید پوست شاداب و با طراوتی را داشته باشید.
خواص دارویی خاویار
شما می توانید با خوردن خاویار از ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی و افسردگی پیشگیری کنید از دیگر مزایای خوردن خاویار می توان به نقش آن در سلامت سلول های عصبی اشاره کرد. خاویار شما را از ابتلاء به بیماری های التهاب مفاصل و بیماری های دستگاه گوارش و برخی از انواع سرطان ها محافظت می کند. خاویار سرشار از مقدار زیادی آهن است بنابراین برای افراد که به کم خونی مبتلا هستند ماده غذایی بسیار مفیدی محسوب می شود. امگا 3 موجود در خاویار برای سلامت قلب بسیار مفید است و شما می توانید روزانه با خوردن 1 قاشق غذا خوری خاویار امگا 3 مورد نیاز برای بدنتان را تامین کنید. محافظت از مبتلا شدن به فشار خون و سکته و حملات قلبی از جمله خواص دارویی خاویار است. و نیز ویتامین B12 موجود در خاویار به ساخت سلول های قرمز در بدن کمک می کند. خاویار مانند تخمه آفتابگردان دارای سلنیوم است و سلنیوم موجود در خاویار به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند سلنیوم همچنین عملکرد سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و از رشد سلول های بدن حمایت می کند و بدن شما را از مبتلا شدن به سرطان محافظت می کند. از جمله خواص مهم خاویار افزایش میل جنسی است که همانند خواص تخم بلدرچین در افزایش میل جنسی بسیار موثر است.
فواید خاویار برای پوست
از جمله خواص خاویار برای پوست و زیبایی، ویتامین ها و آمینواسیدها و زیست محرک های موجود در خاویار است که برای محافظت از پوست بسیار مفید هستند و این ترکیبات روند پیری پوست را با کمک مرطوب نگه داشتن پوست کاهش می دهند. عصاره خاویار یکی از منابع اصلی اسید نوکلئیک است و همچنین این عصاره دارای DNA دریایی می باشد و عوامل اصلی احیای سلول های پوستی محسوب می شود. عصاره خاویار پوست شما را از اثرات اشعه فرابنفش خورشید و خشکی و آلودگی هوا در امان نگه می دارد و در نتیجه این عصاره مفید باعث کاهش چین و چروک پوست می شود و پوست شما را شاداب و جوان نگه می دارد.
خواص خاویار در بارداری
خاویار ایرانی بنا بر گفته پزشکان متخصص بهترین تغذیه برای زنان باردار در طول دوران بارداری محسوب می شود. بیشترین مصرف خاویار در زنان باردار در ماه های 6 تا 9 دوران بارداری است و البته زنان باردار می توانند در طول 9 ماه از بارداری خود از خاویار استفاده نمایند که مصرف خاویار در این دوران جنین و مادر را به خوبی تقویت می کند. توجه داشته باشید که زنان باردار در این دوران باید از خاویار پاستوریزه استفاده نمایند و از خوردن خاویار های غیر پاستوریزه اجتناب کنند زیرا ممکن است با خوردن این نوع از خاویار ها به مسمویت غذای لیستریا دچار شوند. بهتر است مصرف خاویار در زنان باردار با مشورت یک پزشک انجام گیرد.
در این بخش از خواص پروتئین ها مجله خاصیت انواع خواص خاویار را در اختیار شما همراهان عزیز قرار دادیم و همانطور که مشاهده کردید این ماده غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد مفید برای بدن است پس بهتر است که همواره این ماده غذایی با ارزش را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.