کاج با نام علمی pinus نوعی درخت از دسته مخروطیان است که برگهای دائمی دارد. کاج از قدیمی ترین گیاهان روی کره زمین می باشد. قرن هاست از برگ درخت کاج به عنوان دمنوش یا چای به ویژه توسط بومیان آمریکا استفاده می شود. اما بیشتر مردم از خواص برگ کاج و فواید دارویی آن آگاهی ندارند. اگر به دنبال درمانی برای رفع عفونت ها یا جلوگیری از سرطان هستید در ادامه با ما با همراه باشید.
آشنایی با خواص برگ کاج و فایده های آن
تحقیقات انجام شده در زمینه خواص برگ کاج نشان داده است که برگ درخت کاج تاثیر قوی آنتی اکسیدانی دارد. این گیاه حاوی پروآنتوسیانین است که یک ترکیب با ویژگی های آنتی اکسیدانی است. همچنین برگ درخت کاج منبع قوی از ویتامین A است. در ادامه به صورت موردی به برخی از فواید برگ کاج و فایده های دارویی و درمانی آن اشاره خواهیم کرد.
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- محافظت از بدن در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا
- از بین رفتن قارچ و باکتری اشریشیاکلی با مصرف دمنوش برگ کاج
- رفع عفونت سینوس ها و برونشیت
- مفید برای درمان شوره سر، اگزما، آکنه و کورک.
- کمک به درمان بیماری هایی چون حساسیت، سنگ کلیه، فشار خون بالا، چاقی مفرط.
چند فایده نوشیدن چای برگ کاج
چای برگ سوزنی کاج از دیرباز مورد علاقه مردم سنتی و بومی بوده است، هم به دلیل طراوت و هم از نظر ارزشهای دارویی.
- چای برگ کاج دارای طعم و بوی دلپذیری است .
- یکی از خواص برگ کاج این است که سرشار از ویتامین C است (5 برابر غلظت ویتامین C موجود در لیمو) و می تواند شرایطی مانند بیماری های قلبی، واریس ،مشکلات پوستی و خستگی را تسکین دهد.
- ویتامین C همچنین تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است به این معنی که چای برگ کاج می تواند به مبارزه با بیماری و عفونت ها کمک کند. برگهای سوزنی کاج حاوی آنتی اکسیدان هستند. که سبب کاهش رادیکالهای آزاد مضر برای سلامتی انسان می گردد.
بخاطر بسپارید که همه کاج ها همیشه سبز هستند، اما همه گیاهان همیشه سبز نیستند!
آموزش تهیه یک چای ساده و خوشمزه با برگ کاج
مرحله اول:
یک دسته کوچک از برگهای کاج را جمع آوری کنید. هرچه جوان تر باشد بهتر است(دقت کنید برگهایی از درخت کاج را که در مراحل رشد آن از آفت کش استفاده نشده و غیر سمی است را جمع آوری کنید).
مرحله دوم:
غلافهای قهوه ای رنگ در پایه برگها را حذف کنید(برش دهید).
مرحله سوم:
برگها را به قسمت های کوچک به طول ¼ تا ½ اینچ خرد کنید.
برای داشتن یک چای با طراوت:
مرحله چهارم:
یک قاشق غداخوری از برگهای خرد شده را درون یک فنجان آب گرم(تازه به نقطه جوش رسیده) بریزید.
مرحله پنجم:
اجازه دهید به مدت 10-5 دقیقه باقی بماند(ترجیحا روی آن پوشانده شود) تا زمانی که اکثر برگها در فنجان حل شده باشند. از چای خوشمزه خود لذت ببرید.
برای داشتن یک چای با اثرات دارویی:
( در این فرآیند بیشتر روغن ها و رزین های حاوی ترکیبات دارویی آزاد می شود)
مرحله ششم:
حدود یک فنجان آب را به جوش بیاورید. تقریباً یک قاشق غذاخوری برگهای کاج خرد شده را به آب جوش اضافه کنید و درب ظرف را ببندید. بگذارید برگها به مدت 3-2 دقیقه در آب جوش بیایند. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید چای به اندازه کافی خنک شود. (بیشتر برگها ته نشین شوند) چای را داخل لیوان بریزید، و از خوردن آن لذت ببرید.
مرحله هفتم:
این چای را می توایند چندین بار در طول روز بنوشید تا اثر دارویی بیشتری داشته باشد. (هر بار آن را تازه درست کنید).
بهره مندی از خواص برگ کاج به صورت بخور
نمونه دیگر از خواص برگ کاج استفاده از آن به صورت بخور است. به این ترتیب که یک قاشق چایخوری نمک دریا را در ظرفی ریخته سپس دو قاشق غذاخوری سرشیر و کمی آرد جو دوسر را به آن بیافزایید و خوب هم بزنید. ترکیبه به دست آمده را روی صورت بگذارید و با گاز یا پارچه نازک تمیزی آن را بپوشانید و دو سر پارچه را پشت سر گره بزنید. سپس یک فنجان برگ تازه کاج را درون ظرف بزرگی از آب جوش بریزید. سر خود را روی بخار آب بگیرید. حوله ای روی سر خود بیاندازید تا بخار هدر نرود. 5 دقیقه بعد حوله را بردارید. گاز را از روی صورت باز کنید و پوست را خوب بشویید.
نکته: به خاطر داشته باشید برگ همه درختان کاج، خوراکی و قابل مصرف نیست و ممکن است سمی باشد.