خواص سقز

صمغ سقز یا شیره غلیظ آن از درخت بنه گرفته می شود. به طور معمول با ایجاد شکافی در فصل پاییز روی تنه این درخت شیره ای ترشح می شود که به فارسی به آن سقز می گویند و در تولید و ساخت آدامس کاربرد دارد. عمر درخت سقز بسیار طولانی است و در مناطقی از ایران درخت هایی با 1500 سال سن نیز به چشم می خورند. برای آشنایی با خواص سقز در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

ما در مقالات قبلی از مجله خاصیت از خواص دیگر گیاهان دارویی همچون خواص کرفس کوهی نیز مقاله نوشته ایم و در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. باشد که مفید واقع گردد.

آشنایی با خواص سقز:

سقز در کل طبع گرم و خشکی دارد و طبیعت سقز تازه گرم و خشک و سقز خشک شده گرم و خیلی خشک است.

  • جویدن سقز سبب پاکسازی معده و دستگاه گوارش می شود.
  • جویدن سقز بوی بد دهان را رفع می کند و خشکی دهان را از بین می برد.
  • جویدن سقز دندان ها را سفید و از پوسیدگی آنها جلوگیری می کند.
  • خوردن شیره سقز به طور ناشتا، سنگ کلیه را دفع می کند.
  • استفاده از پودر سقز به نرم کردن سینه و دردهای ریوی کمک می کند.
  • صمغ سقز را با روغن زیتون مخلوط نمایید و برای برطرف کردن ترک و خارش های پوستی از آنها استفاده نمایید.از خواص سقز چه می دانید!؟
  • برای التیام زخم ها شیره سقز را روی آن بمالید.
  • ترکیب شیره سقز با عسل و آلوئه ورا برای درمان زخم های دیابتی بسیار مفید است.
  • از بخارپز سقز برای تقویت چشم، درمان دردهای روماتیسمی و تسکین دردهای مفصلی استفاده می شود.
  • برای پاکسازی کبد و درمان سردرد از ترشی بنه می توان استفاده کرد.
  • شیره سقز یبوست را درمان می کند و به هضم راحت غذا کمک کرده و اشتها آور است.خاصیت های بی نظیر سقز در طب سنتی و صنایع
  • از ترکیب سقز و زفت برای درمان کچلی استفاده می شود.
  • سقز با باکتری های عامل زخم معده و زخم اثنی عشر مبارزه می کند.
  • برای درمان کم خونی از بنه می توان استفاده نمود.
  • از میوه بنه به منظور تقویت جنسی استفاده می کنند.
  • میوه بنه دارای ویتامین A، B و D است به همین علت مقوی اعصاب بوده، ترک لب را درمان می کند و از شب کوری جلوگیری می نماید.
  • از میوه یا دانه بنه دارویی به دست می آید که برای طحال مفید است.آشنایی با فواید سقز

آشنایی با کاربرد سقز در صنایع:

از دیگر کاربردهای سقز می توان به استفاده از آن در داروسازی، صنایع پلیمری، چسب، رنگ و لاک اشاره نمود. املسیون موجود در خواص سقز در تهیه روغن های چاپ، پارکت و کفپوش استفاده می‌شود. کلوفان خام موجود در این صمغ، به عنوان حجیم کننده و پرکننده صمغ های گران‌ بها، آهار کاغذ، چسب و از مشتقات آن در روغن‌های معدنی، مرکب چاپ روزنامه‌ ها، محلول‌ های چسبی، روغن‌ های کابل، مایع جوشکاری، کف پوش، تهیه رزینات فلزی، صنایع کاغذهای اختصاصی و رنگ‌های سرامیکی است.

مضرات سقز:

زیاد روی در خوردن میوه، بنه و سقز سبب زخم شدن دهان و کم اشتهایی می گردد.

خواص کندر یا سقز را بشناسید

خوردن کندر در ماه های آخر بارداری هر روز صبح ناشتا سبب ازیاد هوش و حافظه جنین نیز می شود. از همراهی بی دریغ شما با مجله خاصیت بی نهایت سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

نگاهی به خواص بیدمشک و فواید مصرف آن

بیدمشک علاوه بر عطر دلنشین از خواص درمانی فوق‌العاده‌ای هم برخوردار است. و در طب سنتی توصی…