دانه های بادام زمینی

بادام زمینی یکی از دانه های شناخته شده در میان آجیل ها می باشد. از دانه های بادام زمینی به شکل های مختلفی استفاده می شود. کره بادام زمینی یکی از فرآورده های به دست آمده از روغن دانه های بادام زمینی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. در این مطلب با خواص بادام زمینی و مزیت های شگفت انگیز آن آشنا می شویم.

خواص بادام زمینی این دانه های شگفت انگیز

پروتئین های بادام زمینی

روغن بادام زمینی, آرد بادام زمینی و پروتئین های تهیه شده از بادام زمینی از جمله فرآورده های این دانه می باشد که در طبخ و تهیه ی بسیاری از دسرها، کیک ها، شیرینی ها و تنقلات کاربرد دارد. دانه های بادام زمینی نه تنها طعم خوبی دارند بلکه سرشار از چربی های مفید, پروتئین ها و مواد مغذی ضروری بدن (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند و بسیاری از خواص بادام زمینی ناشی از وجود این مواد مغذی است. مطالعات بسیاری نشان داده است مصرف دانه های این آجیل به کاهش وزن کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. 100 گرم بادام زمینی خام حاوی 567 کالری است. همچنین 25.8 گرم پروتئین, 16.1 گرم کربوهیدرات و 49.2 گرم چربی در این مقدار بادام زمینی وجود دارد.

بادام زمینی سرشار از چربی ها

مواد مغذی موجود در بادام زمینی

در واقع دانه های بادام زمینی به عنوان دانه های روغنی شناخته می شود. بخش اعظمی از برداشت بادام زمینی در جهان برای تولید روغن بادام زمینی استفاده می شود. 44 تا 56 درصد از محتوای بادام زمینی حاوی چربی ها است. این چربی ها بیشتر به شکل غیر اشباع می باشند. اسید اولئیک و اسید لینولئیک از جمله این چربی ها می باشند. این چربی ها جزء چربی های سالم محسوب می شوند و برخی از آن ها برای سلامتی ضروری می باشند.

پروتیئن های موجود در بادام زمینی

22 تا 30 درصد از کالری تامین شده توسط بادام زمینی ناشی از پروتئین های موجود در آن است. به همین دلیل دانه های بادام زمینی مانند سیب زمینی منبعی از پروتیئن های گیاهی به شمار می روند. آراچین و کان آراچین از جمله فراوان ترین پروتئین های موجود در بادام زمینی می باشند. بنابراین یکی از مهمترین خواص بادام زمینی تامین پروتئین های ضروری بدن است.

نقش کربوهیدارت های موجود در بادام زمینی در بدن

خواص بادام زمینی

تنها 13 تا 16 درصد از وزن کلی دانه های بادام زمینی را کربوهیدارت ها تشکیل می دهند. وجود سطح پایینی از کربوهیدرات ها و سطح بالایی از چربی ها و پروتیئن ها و فیبرها در بادام زمینی, باعث شده است دانه های این آجیل شاخص قند خون پایینی داشته باشند. از این رو یکی از مهمترین خواص بادام زمینی, پیشگیری و درمان بیماری دیابت می باشد.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بادام زمینی

بیوتین: بادام زمینی یکی از غنی ترین منابع غذایی بیوتن به شمار می رود. این ماده به ویژه برای زنان باردار ضروری است. علاوه بر این بادام زمینی سرشار از فولات یا ویتامین B9 می باشد. این ویتامین نیز یکی از مهمترین ویتامین های مورد نیاز بدن به ویژه در طول بارداری می باشد.  به همین دلیل از مهمترین خواص بادام زمینی, می توان به حفظ سلامت مادر و جنین در بارداری اشاره کرد.

مس: مس یکی از مواد کمیاب در در رژیم غذایی غربی است. کمبود مس در بدن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. از این رو یکی از روش های طبیعی حفظ سلامت قلب, مصرف دانه های گیاهی مانند بادام زمینی می باشد.

خواص بادام زمینی

نیاسین: از جمله مهمترین خواص بادام زمینی می توان به حفظ سلامت قلب اشاره کرد. نیاسین یا ویتامین B3 موجود در بادام زمینی نقش مهمی در عملکرد اعضای مختلف بدن دارد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را به طور چشمگیری کاهش می دهد. (پیشتر در مقاله بررسی خواص زردچوبه نیز به این ویژگی مشترک سیب زمینی و زردچوبه اشاره کردیم.)

تیامین: یکی دیگر از مهمترین ویتامین های موجود در بادام زمینی, تیامین نام دارد که به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته می شود. از خواص بادام زمینی ناشی از این ویتامین می توان به سلامت قلب, عضلات, سیستم عصبی اشاره کرد. در واقع این ویتامین به سلول های بدن کمک می کند تا کربوهیدارت ها را به انرژی در بدن تبدیل نمایند. از این برای سلامتی بسیار مفید است.

فسفر: این ماده یکی از مواد ضروری به منظور رشد و محافظت از بافت های بدن می باشد. بادام زمینی منبع خوبی از فسفر به شمار می رود. به همین دلیل به افرادی که از اختلالات رشد رنج می برندع توصیه می شود از دانه های بادام زمینی استفاده کنند.

کاهش وزن با بادام زمینی

کاهش وزن با بادام زمینی

یکی از مهمترین خواص بادام زمینی, کاهش وزن می باشد. با توجه به مطالعات صورت گرفته با وجود سطح بالای کالری و چربی در بادام زمینی, اما این دانه ها به افزایش وزن کمک نمی کنند. در حقیقت این دانه ها به حفظ وزن سالم کمک کرده و خطر ابتلا به چاقی را کاهش می دهند. این خواص بادام زمینی ناشی از موارد زیر است.

  • بادام زمینی با استفاده از ترویج سیری مصرف سایر مواد غذایی را کاهش می دهد. از این رو موجب کاهش وزن می گردد.
  • بهبود و ترویج سلامت دستگاه گوارش
  • افزایش سطح انرژی بدون افزایش وزن
  • سرشار از فیبرها که خطر ابتلا به چاقی را کاهش می دهند.

خواص بادام زمینی

دیگر خواص بادام زمینی ناشی از عناصری از قبیل منگنز, ویتامین E و منیزیم می باشد. یکی از مهمترین این خواص حفظ سلامت قلب می باشد. بنابراین به افراد توصیه می شود از دانه های بادام زمینی و فرآورده های آن در رژیم غذایی استفاده نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

خواص پودر سنجد و مهمترین مزایای دارویی و درمانی آن

در این مقاله می خواهیم به خواص پودر سنجد بپردازیم. سنجد طبعی سرد و خشک دارد و غضروف ساز بو…