گوشت ها از انواع مواد غذایی هستند که روزانه مورد استفاده بیشتر افراد قرار می گیرند یکی از انواع گوشت حیوانات که دارای خواص بیشماری است و کمتر مورد استفاده قرار می گیرد گوشت شتر است و این نوع گوشت با سایر گوشت حیوانات اهلی تفاوت هایی دارد و از لحاظ شکل ظاهری به گوشت گوسفند شبیه است. در ادامه این مطلب انواع گوشت شتر را مورد بررسی قرار می دهیم.
در روایات اسلامی بزرگان دین ما به خوردن گوشت شتر توصیه کرده اند. گوشت شتر دارای طبع گرم و مزه ای شیرین است و دارای فواید دارویی و درمانی زیادی برای سلامت بدن است. گوشت شتر و گوشت بوقلمون نسبت به گوشت گاو و گوسفند دارای چربی کمتری هستند بنابراین بهتر است که هر فردی این نوع گوشت ها را مصرف کند.
بررسی انواع خواص گوشت شتر
گوشت شتر می تواند بسیاری از مواد غذایی مورد نیاز بدن را تامین کند و علاوه بر این گوشت شتر دارای پروتئین ها با ارزش غذایی بسیار بالا و ویتامین های گروه B است و آهن و کلسیم و فسفر از مواد معدنی مهمی هستند که در ترکیبات شیمیایی گوشت شتر موجود می باشند. در این مطلب ما قصد داریم تا شما را انواع خواص گوشت شتر و ترکیبات شیمیایی موجود در آن آشنا سازیم.
ترکیبات شیمیایی موجود در 100 گرم گوشت شتر
PH : به میزان 5.8
اسیدهای چرب : 0.23 درصد
کلسترول : 61 درصد
کلسیم : 0.62
فسفر : 0.56
منیزیم : 23.6 درصد
سدیم : 70 درصد
روی : 3.9 درصد
آهن : 7.1 درصد
مس : 2.1 درصد
ویتامین B : به میزان 0.12 درصد
ویتامین B2 : به میزان 0.18 درصد
ویتامین B6 : به میزان 0.25 درصد
ویتامین E : به میزان 0.70 درصد
خواص دارویی و درمانی گوشت شتر
مصرف گوشت شتر برای بدن فایده های بسیار زیادی دارد و همچنین گوشت شتر دارای فواید درمانی و دارویی بیشماری است که در مطالب زیر برخی از این فواید درمانی را ذکر می کنیم.
1. مصرف گوشت شتر به دلیل داشتن میزان چربی کمتر می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.
2. ویتامین های گروه B موجود در گوشت شتر در تقویت اعصاب می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.
3. گوشت شتر دارای مقداری روی است که همین ماده معدنی برای تقویت قوای جنسی می تواند مفید باشد.
4. مصرف گوشت شتر از چاقی و ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کند.
5. گوشت شتر دارای چربی با سطح پایین و مقدار زیادی فیبر است بنابراین پزشکان برای افراد با کلسترول بالا خوردن گوشت شتر را توصیه می کنند.
6. از گوشت شتر در درمان بیماری هایی نظیر سیاتیک و سکته مغزی و سرطان و عفونت و درد شانه استفاده می شود.
7. مصرف گوشت شتر در افراد مسن می تواند به سلامت عضله های آن ها کمک کند.
8. آهن موجود در گوشت شتر برای افراد مبتلا به بیماری کم خونی و همچنین پیشگیری از کم خونی می تواند مفید باشد.
9. قلم و کوهان شتر نیز برای درمان دردهای روماتیسمی و درد پا و درد کمر مفید و تاثیرگذار است.
10. مواد معطر و طعم دهنده در گوشت شتر باعث تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده می شود و در نتیجه این عوامل قدرت جذب را افزایش می دهند.
خواص گوشت شتر در بارداری و شیردهی
همانطور که در این مطلب مشاهده کردید خواص گوشت شتر برای سلامت بدن بسیار زیاد است مصرف این گوشت در دوران بارداری و شیردهی نیز می تواند مفید باشد. روی موجود در گوشت شتر از اختلالات در رشد جنین جلوگیری می کند و همچنین کالری موجود در گوشت شتر باعث بالا رفتن استقامت بدنی می شود بنابراین بهتر است زنان باردار و شیرده این گوشت را در این دوران از رندگی خود مصرف کنند.
کوهان شتر دارای چربی بسیار زیادی است بنابراین افراد با چربی خون بالا باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنند. در این مطلب از خواص پروتئین ها با انواع خواص گوشت شتر و فواید درمانی شگفت انگیز آن آشنا شدید شما می توانید با قرار دادن گوشت شتر در برنامه غذایی خود از فواید بیشمار و بی نظیر آن بهره مند شوید.