خواص کیوی

کیوی یکی از بهترین میوه های جهان به شمار می رود. کیوی در مقایسه با پرتقال, دارای ویتامین C بیشتری است. به همین دلیل یکی از غنی ترین منابع این ویتامین به شمار می رود. این میوه طعم منحصر به فردی دارد که ممکن است در چند میوه دیده شود. در این مطلب به خواص کیوی و مهمترین فواید درمانی آن می پردازیم.

خواص کیوی را بهتر بشناسیم

درمان بیماری ها با کیوی

یک کیوی به وزن حدود 69 گرم, 42 کالری دارد. این مقدار کیوی 85 درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را برای بدن تامین می کند و مانند خواص پرتقال و خواص ناناس یکی از منابع غنی این ویتامین می باشد. این در حالی است که این مقدار از این میوه, می تواند 31 درصد از نیاز روزانه به ویتامین K, ده درصد مس, 8 درصد فیبر غذایی, 7 درصد ویتامین E, شش درصد پتاسیم, 4 درصد منگنز و 4 درصد فولات را برای بدن فراهم نماید. این مواد مغذی سبب می شوند تا کیوی مزایای زیادی برای سلامتی داشته باشد. در ادامه به برخی از مهمترین خواص کیوی می پردازیم.

فواید کیوی برای DNA

مواد مغذی موجود در کیوی از DNA محافظت می کنند. در دنیای تحقیقات مواد مغذی گیاهی, کیوی محققان را مجذوب خود نموده است چرا که این میوه توانایی محافظت از DNA هسته ی سلول های انسان از آسیب های مرتبط با اکسیژن را دارد. اگرچه محققان هنوز نتوانستند این ترکیبات مغذی را به طور کامل تعیین نمایند, با این حال آن ها مطمئن می باشند که این ترکیبات اثرات مثبتی در DNA می گذارند. برخی از این ترکیبات ویتامین C و بتا کاروتن می باشند. از آن جایی که کیوی حاوی انواع فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است و این مواد خاصیت آنتی اکسیدانی دارند, می تواند سبب محافظت از DNA شود. 

برخی مطالعات بر روی کودکان نشان داده است کودکانی که مصرف کیوی بیشتری دارند, در مقایسه با سایر کودکان خطر ابتلا به بیماری های دستگاه تنفسی مانند خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه در آن ها کاهش یافته است. در واقع آنتی اکسیدان ها دارای خواص محافظتی هستند و سیستم دفاعی بدن کودک را تقویت می نمایند.

خواص کیوی در درمان بیماری ها

ارزش غذایی کیوی

در سیستم رتبه بندی مواد غذایی, کیوی یک منبع عالی از ویتامین C شناخته می شود. این ویتامین یکی از آنتی اکسیدان های اولیه محلول در آب است که موجب خنثی سازی رادیکال های آزاد می شود. این رادیکال ها می توانند باعث آسیب به سلول های بدن و در نتیجه منجر به مشکلاتی مانند التهاب و سرطان شوند. همچنین تحقیقات نشان داده است مصرف مقدار کافی ویتامین C شدت شرایطی مانند آرتروز, آرتریت روماتوئید و آسم را کاهش می دهد و برای جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ، تصلب شرایین و بیماری قلبی دیابتی ضروری است. به علاوه این ویتامین برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن لازم و برای درمان عفونت های مکرر گوش در افرادی که از آنها رنج می برند مفید است. با توجه به تمامی این فواید, یکی از موثرترین خواص کیوی پیشگیری و درمان این بیماری ها می باشد.

از بدن در برابر بیمار آسم محافظت کنید.

مصرف میوه های سرشار از ویتامین C مانند کیوی ممکن است اثر محافظتی قابل توجهی در برابر علائم تنفسی همراه با آسم مانند خس خس سینه داشته باشد. از این رو به افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند, توصیه می شود از میوه کیوی بیشتر استفاده نمایند.

مزایای کیوی برای چشم کدام است؟

بیماری های چشم قابل درمان با کیوی

از آن جایی که کیوی سرشار از مواد مغذی می باشد, مزایای بسیاری برای سلامتی چشم نیز دارد. کیوی سرشار از ترکیبات مشهور تقویت بینایی مانند لوتئین و زیگزانتین است. به نظر می رسد مصرف این میوه موجب حفظ و تقویت بینایی و پیشگیری از بیماری هایی مانند دژنراسیون ماکولا می شود. لوتئین و زیگزانتین موجود در کیوی جزء مواد مغذی شناخته شده ایی می باشند که از چشم در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند و از این رو موجب پیشگیری از بیماری های مرتبط با چشم می شوند.

خواص کیوی برای پوست

خواص کیوی

  • درخشان کننده پوست
  • بازسازی سلول های پوست
  • سفت کننده پوست
  • پیشگیری از بیماری های پوست
  • کنترل تولید بیش از حد چربی پوست
  • نرم کننده پوست
  • صاف کننده پوست
  • پیشگیری از آسیب های نور خورشید
  • تولید سلول های جدید پوست
  • روشن کننده پوست
  • خواص لایه برداری
  • مقابله با جوش های پوستی

فایده مصرف کیوی برای قلب چیست؟

کیوی سرشار از ویتامین C, پلی فنول ها و  یک منبع خوبی از پتاسیم است که تمامی این مواد مغذی خطر لخته شدن خون را کاهش داده و  از عروق خونی و قلب محافظت می کنند. به علاوه این مواد مغذی از بدن در برابر صدمات رادیکال های آزاد که می تواند منجر به برخی از بیماری های قلبی شود, محافظت می کند. این میوه با داروهایی نظیر آسپیرین که به منظور کاهش لخته شدن خون تجویز می شود, برابری می کند, درحالی که دیگر عوارض منفی این داروها را نیز ندارد.

خواص کیوی برای زنان باردار

خواص کیوی

همانطور که می دانید یکی از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز زنان باردار, فولات می باشد. فولات یک ترکیب ضروری برای بارداری سالم است که جزء ویتامین های خانواده B محسوب می شود و برای تولید و حفظ سلول های جدید الزامی است. این ویتامین به رشد کودک در بارداری کمک کرده و موجب رشد کافی جنین در بارداری می شود. به علاوه این ویتامین خطر ابتلا به نقائص هنگام تولد کودک را به طور چشمگیری کاهش می دهد.

خواص کیوی برای لاغری

در هر  گرم کیوی 2.5 گرم فیبر وجود دارد که دو سوم فیبرهای غیر محلول در آب همانند “سلولز” و یک سوم فیبرهای محلول در آب همانند “پکتین” را شامل می شود. وجود این مقدار فیبر در بدن برای مبارزه با بیماری یبوست مناسب است ضمن اینکه برای افراد با روده های حساس نیز مشکلی به وجود نمی آورد. اما اهمیت ویژه وجود فیبر در کیوی برای لاغری است زیرا وجود این میزان فیبر باعث ایجاد احساس سیری و در نتیجه لاغری می گردد.

با توجه به خواص کیوی, این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد و در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. بنابراین توصیه می شود در برنامه غذایی خود از این میوه استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

مهمترین خواص میوه پرتقال و مزایای خوردن این میوه محبوب

میوه پرتقال دارای گونه های مختلفی است که در شهرهای مختلف ایران از جمله شهرهای شمال ایران، …